Politiken lancerer weblog-system

Politiken har lanceret et nyt weblog-system på adressen http://www.weblog.dk.

Systemet er baseret på WordPress Multi-User (WordPress MU) og i første omgang er det kun bladhusets egne journalister der har mulighed for at blogge på systemet. Senere er det meningen at alle vil få mulighed for at oprette en weblog og komme med sine kommentarer.

Baggrunden for valget af WordPress, er ifølge Politikens blog-redaktør Kim Elmose blandt andet, at WordPress er open-source, stabilt og kan udvides med en lang række plugins.

Journalisternes skriverier er fordelt på kategorier som Bibellog, Politisk kommentar, VM i Skolefodbold og Mørks Meninger af forhenværende superligatræner Ole Mørk.

Nederst gør Politiken opmærksom på, at artikler og informationer på bloggen ikke må kopiere elektronisk eller indekseres uden tilladelse.
Det kan undre hvorfor man lancerer et blog-system som læserne også får mulighed for at bruge, hvis ikke indlæggene må indekseres af søgemaskinerne – søgemaskinerne elsker jo weblogs på grund af de hyppige opdateringer af indholdet.

Hvordan Politiken så har tænkt sig at håndhæve forbuddet må stå hen i det uvisse. Den manglende tilstedeværelse af en robots.txt fil tyder ihvertfald på, at man ikke har tænkt sig rent teknisk at forhindre indekseringen.

3 kommentarer Tilføj din

  1. jesper siger:

    Øh – det er weblog.dk (uden “s” til sidst)!

  2. Jo, det er hermed rettet. Der havde indsneget sig en trykfejl. Tak for hjælpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.