Meld flytning til Google

I forbindelse med en opdatering af Google Webmasterværktøjer, har folkene hos Google også valgt at udvide med en ny flytteservice. Den nye tjeneste giver mulighed for at informere Google om flytning af et website til et nyt domæne og skulle, ifølge Googles egne udtalelser, være med til at bevare sitets placering i søgeresultaterne.

Efter login i Google Webmasterværktøjer, kan man i rubrikken Webstedskonfiguration under punktet Adresseændring, give Google besked om flytning af et website til et nyt domæne. Fremgangsmåden er listet op, som SEO-folk også anbefaler det, nemlig at det nye site sættes op og der laves 301-redirects fra det gamle site til det nye.

Efterfølgende tilføjer du det nye site i Google Webmasterværktøjer, bekræfter det og afventer indeksering af det nye website.

Faciliteten kan dog ikke bruges til flytning fra og til subdomæner, ligesom Google også anbefaler at man bevarer det gamle site i 180 dage efter adresseændringen er foretaget.

Spørgsmålet er om den nye tjeneste opfylder et reelt behov. Fra et SEO-synpunkt kan en grundig viderestilling med 301 redirect gøre det samme og så har man selv fuld kontrol over processen. Den almindelige indehaver af et website vil sjældent vide hvordan de laver et 301 redirect, ligesom de heller ikke altid kan få lov til det qua deres webhotel/hosting.

2 kommentarer Tilføj din

  1. Morten siger:

    Jeg har faktisk prøvet at bruge funktionen – men jeg får en fejlbesked om, at mit site først skal verificeres.

    Men når jeg kigger i oversigten, er det verificeret. Meget mærkeligt…

  2. Ganske som med muligheden for at vælge www. eller ikke-www version i Webmaster Tools, virker det her som fattigmandsversionen af en 301 redirect.

    Google prøver at gøre livet lidt nemmere for folk uden den store tekniske viden. For os andre, der har blot basal kendskab til den slags, er det her nok blot en funktion, vi aldrig kommer til at bruge.
    [rq=3558,0,blog][/rq]Er et link nu bare et link?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *