Derfor valgte Andando at benytte Facebook

På baggrund af webshoppen Andando’s valg om at droppe nyhedsbreve og i stedet satse på Facebook som markedsføringskanal, har vi stillet Michael Blankensteiner fra Andando.dk nogle opklarende spørgsmål:

1) Hvad var den primære grund til at I valgte at droppe nyhedsbrevet til fordel for Facebook?

Den var 2 argumenter for tiltaget. Punkt 1, så havde vi ingen succes på vores nyhedsbrev. Vores mersalg var lig nul. Efter et par år, hvor vi selv havde designet og udformet nyhedsbrevet, havde vi på det sidste, et prof. reklame bureau, uden effekt. Punkt 2, så har jeg en forventning om at det sociale netværk, som FB jo er, kan være en ny og forfriskende måde at få udbredt kendskabet til shoppen.

2) Havde I overvejet at køre begge dele sideløbende – nyhedsbrev og Facebook? Hvis ja, hvorfor så ikke?

Nej, da beslutningen først blev taget, var det full steam ahead 🙂

3) Hvordan har jeres kunder taget imod Facebook-gruppen? Hvordan har væksten i “fans” været over tid?

Vores kunder har faktisk ikke taget det til sig, ud fra den forventning vi havde. Om det er manglende interesse eller et spørgsmål om at kunderne ikke har en Facebook-profil, vides ikke for nuværende, men det burde vi kigge nærmere på! Den bedste effekt har faktisk været (bortset fra venner og familie), at være med i et velgørenhedsprojekt – “STØT BØRN PÅ HJEM”.

4) Hvordan måler I om I får “return-on-investment”, hvilket der jo er væsentligt større muligheder for med et nyhedsbrev end på Facebook?

ROI måling på Facebook! PT. koster det noget tid og det måler vi ikke på. Når der skal smides penge efter det, så skal der måles, men da sammenligningsgrundlaget (altså det tidl. nyhedsbrev) var stort set nul, så kan det jo kun gå fremefter.

Sidst vil jeg lige tilføje, at vi har planer om forskellige tiltag i samarbejde med BARON & COMPANY reklamebureau, bla. noget viral markedsføring, men det er stadig på planlægningsstadiet, så mere om det senere 🙂

Andando finder du på www.andando.dk, mens Facebook-gruppen kan findes her.

3 kommentarer Tilføj din

 1. Vadskær siger:

  Wow – det må jeg nok sige. Vores erfaringer i Kondomaten er, at nyhedsbreve er den aktivitet, der giver den klart største konvertering. (Og alle de kolleger, jeg snakker med, siger det samme).

  Er de mon sikre på, at brevet overhovedet blev leveret til deres brugere og ikke fanget i et spam-filter eller slet ikke afsendt??.. Det lyder virkeligt mærkeligt.

  Du burde offentliggøre hvilket bureau, de har haft hyret til at varetage nyhedsbrevene. Dem skal man da holde sig langt fra, hvis de ikke kan skabe nogen som helst konvertering på nyhedsbreve.

  Men ellers interessant nok, at du fortæller om det.

  Vadskærs seneste blog-indlæg..Kunne du lide min Google Analytics-uge på [site]

 2. Ja, det er også vores erfaring af nyhedsbreve kan give en meget stor respons, ligesom det er muligt at måle på en lang række parametre, som med meget få ændringer kan forbedre klikraten.

  Jeg ved ikke hvilket bureau de har haft til at stå for udarbejdelsen og udsendelsen af nyhedsbrevene, men jeg stiller spørgsmåltegn ved om det fulde potentiale i deres nyhedsbreve er blevet udnyttet.

  Faktum er dog, at flere og flere virksomheder benytter Facebook til at samle kunder og formidle tilbud, dog uden at afskære nyhedsbrevet helt som Andando.

 3. Enormt spændende case!

  Og ligesom Vadskær må jeg stille spørgsmålstegn ved, om de ikke har gjort et eller andet totalt galt med deres nyhedsbreve. Det er også min erfaring at det er den markedsføringskanal, der konverterer bedst.

  På den anden side, kan man stille spørgsmålstegn ved, hvor stort gensalget / købsfrekvensen er ved indgraverede gaveartikler. Og så vil effekten være næsten lige så dårlig ved en facebook gruppe.

  Søren Sprogøs seneste blog-indlæg..Ram plet med produktsiden på [site]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.